StrokenWoning

Datum: juli 2010
Plaats: Delft

Deze woning heeft een drijflichaam van 7 x 10 meter, en een bouwvlak van 70 m2. De woning bestaat uit twee lagen. De onderste laag ligt half verdiept onder de waterspiegel en herbergt de slaapkamers en sanitaire ruimten. De woonverdieping ligt op 1.80 meter boven waterniveau. Aan de kadezijde van de woning is een servicestrook gesitueerd. Deze zone met besloten functies garandeert de bewoners beschutting en tegerlijkertijd onbelemmerd uitzicht over het open water.
De ruimten zijn flexibel in te delen, zo kunnen de twee grote slaapkamers ook worden veranderd in drie kleinere kamers. De ruime living is gericht op het water en biedt hier een  weids uitzicht op.  De keuken kijkt uit over de ecologische zone.

Als optie kan een gedeelte van de derde laag bebouwd worden. Deze ruimte geeft dan direct toegang tot een ruim dakterras (ca. 25 m2). Hier is plaats voor een ruime extra slaapkamer en badkamer, maar de ruimte kan ook worden ingericht als studio of zitkamer.

De woonverdieping ligt op enige hoogte ten opzichte van het water, met een kleine trap is het drijvende terras bereikbaar. Hierdoor wordt direct contact met het water gerealiseerd.